O meni & kontakt

Sem Zala Tomašič in že od svojega 18. leta živim v tujini. Po končani Škofijski klasični gimnaziji v Šentvidu sem za štiri leta odšla na študij v Iowo, ZDA, kjer sem študirala politologijo in ekonomijo na majhnem, vendar prestižnem collegu »Grinnell College«. Med študijem sem opravljala pripravništvo v ameriškem senatu v Washingtonu D.C. in spoznala, da želim podiplomski študij opravljati na univerzi Georgetown.
Leta 2018 sem diplomirala in se iz Grinnella preselila nazaj v Evropo, točneje v Bruselj. V Bruslju sem opravljala prasko pri »think tanku« Evropske Ljudske Stranke (EPP), nato pa sem še 4 mesece delala na projektu Evropske Komisije. V tem času sem se prijavila na podiplomski študij v ZDA in bila sprejeta na Georgetown University, mojo (takrat) sanjsko univerzo, kamor pa se pravzaprav sploh nisem vpisala.
Namesto tega sem se odločila za podiplomski študij mednarodnih odnosov na oddelku za vojne študije na »King's College« v Londonu in decembra 2020 tudi uspešno magistrirala. V začetku leta 2021 sem se zaposlila na projektu predsedovanja Slovenije Svetu EU v Bruslju, leto in pol kasneje pa sem se zaposlila v Državnem zboru.
Sama sem se pri pridobivanju informacij o tem, kako v tujino – tako na študij kot tudi kako poiskati ustrezne prakse/pripravništva in tudi zaposlitev - precej "namučila". Pogosto so bile informacije zastarele, napačne ali pa zelo splošne.

Prav zato, da olajšam pot tistim, ki si želijo prebiti v tujino (bodisi po srednji šoli ali po dodiplomskem in podiplomskem študiju ali pa že po nekaj letih službe), sem ustvarila spletno stran »Kako uspeti?«.
Skušala sem zajeti čim več koristnih informacij. Žal vseh ni mogoče, včasih so tudi vprašanja čisto specifična. V tem primeru me kontaktirajte, in vam bom z veseljem pomagala.

Z veseljem vas tudi usmerim, kako najlažje in najhitreje navezati stike s študenti na različnih univerzah ali z univerzami samimi.
Upam, da vam bo spletna stran v pomoč! 
Kontaktirate me lahko na info@kakouspeti.si ali preko spodnjega obrazca.

© 2021 by Zala Tomašič.
crossmenu