Menu

O meni & kontakt

Po končani Škofijski klasični gimnaziji v Šentvidu sem za štiri leta odšla na študij v Iowo, ZDA, kjer sem študirala politologijo in ekonomijo na majhnem, vendar uglednem collegu »Grinnell College«. Med študijem sem opravljala pripravništvo v ameriškem senatu v Washingtonu D.C. pri senatorju Chucku Grassleyu (R-IA) in se po končanem dodiplomskem študiju prvič preselila v Bruselj. V Bruslju sem opravljala pripravništvo pri »think tanku« Evropske Ljudske Stranke (EPP) Martens Centru, nato pa 4 mesece delala na projektu Evropske Komisije (European Development Days). 
V tem času sem se prijavila na podiplomski študij v ZDA in bila sprejeta na prestižno univerzo Georgetown University v Washingtonu D.C., vendar sem se namesto tega odločila za podiplomski študij mednarodnih odnosov na znamenit King's College London. Vpisala sem se na svetovno poznan oddelk za vojne študije na »King's College« v Londonu in decembra 2020 tudi uspešno magistrirala. V začetku leta 2021 sem se zaposlila na projektu predsedovanja Slovenije Svetu EU v Bruslju in se drugič preselila v Bruselj in delala v ekipi za odnose z Evropskim parlamentom.

V začetku leta 2022 sem se preselila nazaj v Slovenijo in se zaposlila v Državnem zboru, kjer delam v Poslanski skupini SDS. V začetku leta 2023 sem postala tudi mednarodna sekretarka Slovenske demokratske mladine ter začela voditi pogovorno oddajo Signal na Nova24TV

Moj bolj podroben življenjepis najdete na moji LinkedIn strani. 

Sama sem se pri pridobivanju informacij o tem, kako v tujino – tako na študij kot tudi kako poiskati ustrezne prakse/pripravništva in tudi zaposlitev - precej "namučila". Pogosto so bile informacije zastarele, napačne ali pa zelo splošne.

Prav zato, da olajšam pot tistim, ki si želijo prebiti v tujino (bodisi po srednji šoli ali po dodiplomskem in podiplomskem študiju ali pa že po nekaj letih službe), sem ustvarila spletno stran »Kako uspeti?«.
Skušala sem zajeti čim več koristnih informacij. Žal vseh ni mogoče, včasih so tudi vprašanja čisto specifična. V tem primeru me kontaktirajte, in vam bom z veseljem pomagala.

Z veseljem vas tudi usmerim, kako najlažje in najhitreje navezati stike s študenti na različnih univerzah ali z univerzami samimi.
Upam, da vam bo spletna stran v pomoč! 
Kontaktirate me lahko na info@kakouspeti.si ali preko spodnjega obrazca.

© 2021 by Zala Tomašič.
crossmenu